Product Filters

Sulam Kelantan/Thai

Telekung sulam dari Kelantan dibuat secara manual, iaitu disulam satu persatu oleh tukang sulam berpengalaman mengikut kreativiti masing-masing. Walaupun bunga/design sulam yang sama, ianya tidak mungkin 100% sama, setiap satu adalah unik.

Terdapat telekung dari kain cotton, sandwash, dan koshibo.

Harga telekung bergantung kepada jenis kain serta sulaman yang dibuat. Ada sulam yang simple pada bahagian tertentu telekung sahaja, ada sulam bunga penuh sekeliling telekung, juga sulam sekeliling di bahagian bawah serta atas (bahagian dada) telekung.

PERHATIAN:-

Kain telekung adalah berwarna putih secara amnya. Walaubagaimanapun, warna putih TIDAK semestinya sama 100% bagi setiap telekung walaupun dari jenis kain yang sama. Kadang-kadang bahagian atas telekung berbeza sedikit warna putih kainnya dengan bahagian bawah (sarong) kerana mungkin kain dari batch yang berbeza daripada kilang.

Disebabkan kain telekung berwarna putih, maka ianya mudah nampak kesan kotor yang mungkin disebabkan sedikit kekotoran pada mesin sulam atau kawasan kerja menjahit atau sulaman dibuat. Biasanya kotoran seperti ini boleh hilang bila dibasuh. Diharap pelanggan memahami keadaan ini.

There are no products to list in this category.

Bazaraya.com © 2021
View Mobile / Standard